Летен езиков лагер – школа

XVIII  ЛЕТЕН  ЕЗИКОВ  ЛАГЕР – школа

НА

ФОНДАЦИЯ АНГЛИЙСКИ КЛУБ

15-24 юли 2019 г. 

Място на провеждане на лагера
СОК КАМЧИЯ 

 Скъпи лагернико,

Много съм щастлива да те приветствам на XVIII-ия Летен езиков лагер – школа на фондация  Английски клуб, който може да промени живота ти!

Веднага след като пристигнеш на лагера ти ще срещнеш други тийнейджъри и възрастни /учители/, които създават една активна езикова общност. Ти си важна част от тази общност, защото внасяш разнообразие със своите умения и интереси, силно желание да подобриш езиковото си ниво, своята култура и любознателност, готовността си да търсиш приключения …. и чувството си за хумор.

Останалите ученици, към които ще се присъединиш, са изключителни. Независимо дали те идват от България или от друга страна, всеки от тях гори от желание да изучава чужди езици и култури. Освен това е много весело. Запознай се с всички в лагера и създай колкото можеш повече приятелства. Разгледай нашия сайт внимателно . Надяваме се, да отговорим на всички твои въпроси и да ти дадем представа за двете седмици, които ще прекараме заедно това лято.

Както обикновено, ние сме на твое разположение за въпроси.  Ако можем да ти бъдем в помощ,  моля обади се  на моб. 0899 939294 както и на email office@englishclub.bg

Уважаеми родители,

Ние приемаме вашето доверие с първостепенна значимост. Нашата мисия е проста: да създадем енергична, предизвикателна и забавна езикова общност, в която вашето дете ще има възможността да се отличи и да си осигури физическо, емоционално и академично благосъстояние.

За да постигнем нашата мисия  ние предлагаме информация за програмата, упътвания и информация за контакти в офисите ни във Варна, София и в Търговище. Моля, свържете се с нас по всяко време. Ние ще ви представяме актуална информация по всяко време до откриване на лагера. На 15 юли молим лагерниците да пристигнат между 9 и 13 часа на обяд за настаняване и откриване на лагера. Каним сърдечно родители и настойници да присъстват, да помогнат при настаняването, и да се срещнат с преподавателския екип и с Директора на лагера. Скоро след това децата ще положат входящо интервю за определяне на нивото на владеене на английски език и включването в подходяща група. Следва Церемонията  по откриването на лагера. Първото хранене е обяда.

Можете да се регистрирате онлайн за лагера в настоящия уебсайт в „Регистрация за лагер“  https://goo.gl/qPJRpU

Очакваме с нетърпение да се срещнем през юли и да се чуем с вас за въпроси и коментари преди началото на лагера.

С най-добри пожелания
Розета Стойчева
Председател на фондация „Английски клуб” и Директор на лагера

ПРОГРАМА на лагера

Програмата комбинира изучаване на езика чрез разнообразни мероприятия и дейности , който формират културния аспект на изучавания език.

Чрез програмата, подготвена специално от екипа ни за ученици от средните и горните класове, участниците ще придобият умения в основните направления на езика – говорене, писане, четене, слушане и културно взаимодействие.

Накратко, фондация „Английски клуб” създава баланс между строгия, фокусиран и проектно приложим чужд език и ученето чрез включване в интересни и забавни дейности под ръководството на умели и опитни учители.

1. Обучението по английски език се провежда по начин различен от традиционния учебен час в класна стая.

– Обучението включва учебни материали разработени със съдействието на National Geographic.

2. Работилници /workshops/по Древни цивилизации, Астрономия, Архитектура, Медицина, Физика, Технологии.

3. Втори чужд език в следобедните часове.
4. Забавни вечери с игри и драматизация –   Ретро вечер, Състезание по гримиране, Спортни танци с професионален треньор, международни вечери , Мис и Мистър Лагер и др.

5. Спортни състезания.

The programme has been designed to develop the curiosity and improve command of English as well as the need to gain further knowledge in different walks of life. The English Club team strongly believe that learning languages is the best way to discover new worlds.

1. Ancient civilization .

2. Astronomy and Physics – CERN, modern theories, observation with a telescope, String theory – the workshops are organised and given by the Astronomical observatory „Nicolaus Copernicus“ Varna,

3.Technology – the latest gadgets

4. Everyday projects 

5. Business English – How to run a company/For younger students – Modern school/

All classes are organised in groups. Each student decides on the topic of presentation at the end of the camp.Each topic is developed according to the age of the kids – primary, post-primary and high school.

Обучението се провежда в групи по 10 ученици в зависимост от входното ниво. Формира се състезателен принцип между екипите. В края на обучението учениците получават сертификати.

Цената включва пълен пансион, обучение, сертификати, туристическа такса, застраховка,   екскурзии.

Преподавателски екип – филолози по английски език с международен опит.

Моля, вземете си тетрадка , химикал и молив. Имаме доста думи за учене.

До всички лагерници!

Кога да пристигнем? – на 15 юли до 13,00 ч.

Моля, свържете се с нас предварително за упътване до мястото на лагера.
Ако имате трудности – обадете ми се на тел.0899 939294

Пътувам с автобус. Как да открием лагера? – Представител на  екипът ни ще ви посрещне на спирката след като уточните къде точно ще слезете.

– Документи: Декларацията и инфокартона, Здравната книжка, ако имате документ от личния лекар за специфични заболявания
– Дрехи и материали: Поради ограниченото място в стаята /2- 3 легла/ моля, не носете огромни сакове с багаж. Тениски, къси панталонки, гуменки, джапанки, хавлия,бански костюм, анцуг, шапка, очила, химикалка, моливи, тетрадка за нови думи, тетрадка за уроците Принадлежности: паста за зъби и четка, гребен, сапун, шампоан, душ-гел, спрей за тяло / не се препоръчват тежки скъпи парфюми и тежки гримове/

Както обикновено, ние сме на твое разположение за въпроси. Ако можем да ти бъдем в помощ, моля обади се в офисите на тел.02 85 111 38 / База София/, 0601 66282 /Търговище / и Варна 052 636351 или на моб. 0899 939294 както и на email

office@englishclub.bg

С най-добри пожелания
Розета Стойчева
Председател на фондация „Английски клуб” и Директор на лагера

НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ ДОБРОТО СИ НАСТРОЕНИЕ, ПОЗИТИВНАТА СИ НАСТРОЙКА И ЖЕЛАНИЕТО ДА СЕ ЗАБАВЛЯВАТЕ КАТО ВЪЗПИТАНИ БЪЛГАРИ. ОБУЧЕНИЕТО Е НА АНГЛИЙСКИ ЕЗИК. ВЗЕМЕТЕ СИ СЕБЕУВАЖЕНИЕТО, ЗА ДА БЪДЕТЕ УВАЖАВАНИ И ДА ИМАТЕ НОВИ ПРИЯТЕЛИ.
ОЧАКВАМЕ ВИ!

ОТ ПРЕПОДАВАТЕЛСКИЯ ЕКИП НА ЛАГЕРА

Списък с нещата, които трябва да се свършат

Попълнете формуляр за здравословно състояние подписан от вашия семеен лекар и фотокопие от осигуровката ви.
–––––––––

Обща информация / Политика

Поддържайте връзка с нас.
На уебсайта поставяме редовно актуална информация за лагера включително и по време на лагера. По този начин можете да разберете какво се случа всеки ден.Ние насърчаваме родителите да изпращат имейли, както и лагерниците да отговарят на кореспонденцията на своите близки.
Подходящото време за посещение на членове на семейството е рано вечер. Родителите могат да вземат детето на разходка и да го върнат в лагера преди вечерните дейности. Не се разрешава отсъствие през нощта.
Родителите могат да се обаждат по всяко време на Директора на лагера във връзка със запитвания и  проблеми. Директорът на лагера си запазва правото да телефонира на родителите по всяко време на денонощието във връзка с проблеми, които касаят тяхното дете.

Адрес на лагера
Езиков лагер на фондация Английски клуб:
[Име на ученика]
СОК Камчия

Грижи от дома

Моля, подгответе такива пакети, които не са обемисти и могат да бъдат прибрани в подходяща форма в хотелската стая.
Носталгия:
Ние очакваме, че повечето лагерници ще бъдат достатъчно заети с дейности и няма да имат време за носталгични проблеми. Въпреки това, нашият екип е достатъчно трениран да се справя успешно с деца, които изпитват носталгия към дома и близките.
Предлагаме ви няколко съвета за справяне с носталгията:
• Говорете с децата за предстоящата кратка раздяла.
• Подберете време, в което децата да прекарват извън дома.
• Научете децата да пишат писма преди да тръгнат за лагера.
• Насърчете децата да се сприятеляват и да търсят подкрепа от възрастни при необходимост.
• Бъдете ентусиазирани и оптимистично настроени за отсъствието на децата от дома.
• Подтиснете негативизма Не казвайте неща като „Надявам се,че всичко ще бъде ОК.”
• Бъдете внимателни при даване на лекарства на децата.

Електронни устройства

Мобилните телефони не са разрешени по време на час, защото те сериозно нарушават процеса на урока. Ние ще осигурим възможности за всеки ученик да комуникира с дома.
Преподавателският екип на лагера не носи отговорност за загуби и повреди, които могат да се случат с електронни устройства като мобилни телефони и лаптопи по време на лагера.
Фондация Английски клуб ще осигури безжичен достъп до Интернет.Ако учениците си носят собствени лаптопи могат да ги използват в свободното си време. Учениците могат да си донесат MP3 players. MP3 players са разрешени в стаите. Екипът ни осигурява служебни устройства за музика и аудио материали. Ръководството на лагера не поема отговорност за загуба или повреда на MP3 устройствата..

Транспорт до лагера

Транспортът от летището или автобуса във Варна до лагера се осъществява от фондацията и е безплатен. Транспортът от лагера обратно се заплаща. Препоръчително за българи е транспорта на децата да бъде до лагера поради различното време на пристигане.

Джобни пари
Лагерниците имат някои лични разноски особено при културни мероприятия Подходяща сума за джобни пари е от 60 до 120лв./най-много/. Лагерниците не посещават места извън лагера без преподавател.

Staff Appreciation
Политиката на фондация Английски клуб допуска дарения от родители само на официалната банкова сметка на фондацията след издаване на Свидетелство за дарение. Не се допуска получаването на пари в брой от преподавателите или от Директора на лагера без документ официално подписан и подпечатан.